Ledenservice

't Gilde Walcheren

Het Gilde is een vrijwilligersorganisatie met adviseurs op verschillende vakgebieden. Onze adviseurs zijn mensen die anderen willen laten profiteren van hun kennis en ervaring die men heeft opgedaan tijdens de loopbaan. Het Gilde verstrekt vakkundig advies maar is geen klusbedrijf. 

Particulieren kunnen een beroep doen op het Gilde voor advies en ondersteuning bv. over Computers en randapparatuur, Televisie en internet, Verbouwen, Restauratie en renovatie, Brandpreventie, Talen en Vertalen, Administratie, Huis & Tuin, Vrije tijd & Hobby. Info: 06 53682434 

Burgeradviseur

Hulp nodig van een burgeradviseur? 
Burgeradviseurs zijn vrijwilligers die u kunnen helpen met allerlei problemen op uiteenlopende gebieden. Van huur- en zorgtoeslag tot bijzondere bijstand en werkloosheid. Van belastingteruggave tot de zorgverzekeringswet. Ook op het gebied van de onder meer de WMO, overlast in de buurt en moeilijkheden met de digitale overheid vindt u in de Vrijwillige Burgeradviseur (VBA) een uitstekende adviseur. 
Wilt u in contact komen met een vrijwillig burgeradviseur? Of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw ouderenbond in Middelburg, Oost-Souburg of Vlissingen. 
De hulp van een VBA is gratis!  

Belastingaangifte

De tijd is weer aangebroken voor de belastingaangifte. U kunt weer een beroep op ons doen voor hulp. 

Heeft u problemen met het invullen van uw belastingformulieren dan kunt advies en hulp krijgen bij het doen van uw aangifte. Leden van onze afdeling, dhr. Huub van Kessel en L. Vercouteren helpen u graag.
U kunt hen telefonisch of per email bereiken:
H. van Kessel, tel. 0654262762, e-mailadres: huubkessel@zeelandnet.nl 
L. Vercouteren, e-mailadres: casadelsol@zeelandnet.nl

Deze hulp is voor leden met AOW met daarnaast een (klein) aanvullend pensioen.

Ledenpas

Voor leden van KBO afdeling Middelburg-Veere is er de KBO Ledenvoordeelpas. Daarmee krijgt u aantrekkelijke kortingen op tal van producten en diensten. KBO Brabant werkt hiervoor samen met diverse landelijke partijen, waaronder zorgverzekeraar Zilveren Kruis, maaltijdleverancier Apetito en het KBO Brabant Energiecollectief. Vraag ook bij uw eigen KBO-Brabant-afdeling naar de mogelijkheden voor korting bij u in de buurt! 
Op zoek naar voordelige artikelen voor uit en thuis? Ga dan naar www.kbo-pcob-voordeel.nl. Hier vindt u een breed assortiment aan praktische artikelen. Van artikelen voor persoonlijke verzorging en hulp in de huishouding tot artikelen voor meer mobiliteit, training en therapie. Van slaap- en toiletartikelen tot boeken, cd’s en dvd’s, maar ook korting op uw zorg- of schadeverzekering(en) of een heerlijke maaltijdservice. 
Bekijk hier al het KBO Brabant LEDENVOORDEEL

Vraagbaak Ouderen voor Ouderen

Over vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, gezondheid en juridische zaken kunt u terecht bij
KBO Brabant servicetelefoon nr. 030-3400655, de Service-, Juristen- en Pensioentelefoon van KBO Brabant.

Service-/Juristentelefoon

U kunt de Service-, Juristen- en Pensioentelefoon bellen met vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, gezondheid en juridische zaken. Ons telefoonteam staat u persoonlijk te woord en helpt u graag.
Maandag t/m donderdag 10.00 – 13.00 uur Servicetelefoon
Woensdag 13.00 – 15.00 uur Pensioentelefoon
Donderdag 13.00 – 15.00 uur Juristentelefoon
Telefoonnummer: 030 - 3400 655 Naar dit nummer belt u tegen het reguliere tarief
Stelt u uw vraag liever schriftelijk of via de e-mail?
Uw vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, gezondheid, juridische- en sociaaleconomische zaken kunt u ook opsturen:
KBO Brabant 
Ringwade 67 
3439LH Nieuwegein 
tel 030- 3400600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Vergeet niet om uw naam, adres, telefoonnummer én uw lidmaatschapsnummer te vermelden als u ons schrijft, mailt of belt. Wij kunnen dan desgewenst zo snel mogelijk contact met u opnemen.